جدول مطالب

چرا آلمان جزو بهترین کشورها برای مهاجرت است؟

مهاجرت به آلمان یکی از بهترین خواستگاه‌ها برای مهاجرین است. اما چرا این کشور به یکی از بهترین کشورها برای مهاجرت تبدیل شده است؟

کشور آلمان دارای نظام سیاسی جمهوری فدرال دموکراتیک پارلمانی و دارای 16 ایالت است. همانطور که می‌دانید کشور آلمان در دو جنگ جهانی اول و دوم نقش برجسته‌ای داشت و در این دو جنگ آسیب‌های بسیاری را متحمل شد. اما پس از پشت سر گذاشتن جنگ‌های جهانی، با دریافت وام‌هایی از کشورهای متفق، توانست دوباره خود را به بهترین شکل بازسازی کند و به شکوه فعلی برسد.

در پس این بازسازی، هم اکنون کشور آلمان یکی از صنعتی‌ترین کشورهای جهان به حساب می‌آید. همچنین جزو ثروتمندترین کشورهای عضو اتحادیه اروپا و موتور اقتصادی حوزه پولی یورو است. جمهوری فدرال این کشور که از بنیانگذران اتحادیه اروپاست، اکنون یکی از اعضای سازمان ملل متحد، ناتو، کشورهای گروه هشت و گروه پنج به علاوه یک نیز می‌باشد.

آلمان، دومین کشور پرجمعیت اروپا پس از روسیه و پرجمعیت‌ترین کشور عضو اتحادیه اروپا، قلب تپنده صنعت در این منطقه است. با کشورهای لهستان، چک، دانمارک، اتریش، سوئیس، فرانسه، لوکزامبورگ، بلژیک و هلند مرز مشترک دارد.

برلین به عنوان پایتخت و پس از آن فرانکفورت و مونیخ بزرگترین شهرهای آلمان هستند.  آلمان آب و هوای معتدلی دارد اما این وضعیت از دریای شمال که به اقیانوس اطلس متصل است تا جنوب که به کوه‌های آلپ متصل شده متغیر است.

این کشور، مأمن بیش از ۸۰ میلیون نفر است که مجموعه‌ای متنوع از مذاهب، آداب و رسوم و سنت‌هایی غنی را تشکیل می‌دهند. آلمان به خاطر تاریخ طولانی و پربار خود شناخته می‌شود. تاریخی که آن را در اندیشه، سیاست و هنر اروپایی برای بیش از ۱۰۰۰ سال در خط مقدم قرار داده است. این تاریخ، فرهنگی را شکل داده است که ارزش‌های عمدتا مسیحی را با ادبیات، هنر، فلسفه، منطق و عقل ترکیب می‌کند.

این کشور موفق صنعتی، به دلیل نرخ پایین زاد و ولد و پیری جمعیت با کمبود نیروی کار مواجه است. به همین خاطر دولت آلمان سالانه برنامه‌های مختلفی برای پذیرش مهاجران و صدور اقامت دارد. آلمان از سال 2013 سالانه میزبان بیش از ۱ میلیون نفر از اقصی نقاط جهان بوده، و جالب است بدانید که از سال 2019 حدود 13.7 میلیون نفر (چیزی نزدیک به 17 درصد) از جمعیت آلمان را مهاجران نسل اول تشکیل داده‌اند.

بر اساس این آمارها می‌توان گفت آلمان کشور مهاجران است البته ناگفته نماند که دولت‌های محافظه‌کار آلمان هرگز زیر بار این مسئله نرفته‌اند و بر این اساس قوانین شهروندی خود را در سال 2005 اصلاح و تغییراتی را در قانون مهاجرت اعمال کردند. بر اساس این اصلاحیات که برای اولین بار انجام شد، دولت برای تازه واردان، منابع مالی تنظیم نمود تا از این طریق، بازار کار آلمان را برای متخصصان ماهر، آزاد و در مقابل برای کارگران غیر ماهر محدود کند.

در سال های اخیر، مهاجرت به آلمانِ مدرن متناسب با اقتصادش کاهش و یا افزایش داشته است.

اگر قصد مهاجرت به آلمان را دارید باید بدانید مهاجرت امری تخصصی و بسیار مهم است که با در نظر داشتن تمامی جنبه‌های مهاجرت باید صورت گیرد. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم پیش از اقدام به مهاجرت تمامی راه‌های مهاجرت به آلمان را بررسی کرده و بهترین و امن‌ترین راه را برای مهاجرت به این کشور انتخاب کنید.

برای آگاهی از راه‌های مهاجرت به آلمان و جزئیات بیشتر در خصوص این کشور، پیشنهاد می‌کنیم ادامه این مطلب را مطالعه فرمایید. ضمنا در هر مرحله می‌توانید از مشاوره رایگان مهاجرت در خصوص بهترین و سریع‌ترین راه مهاجرت بهره‌مند شوید.

ما به شما بهترین و سریع‌ترین مسیر مهاجرت به آلمان را پیشنهاد خواهیم داد.

دلایل مهاجرت به آلمان

  • بازار کار مناسب
  • رشد اقتصادی بالا
  • ثبات اقتصادی و سیاسی
  • آب و هوای معتدل و مناسب
  • هم مرزی با 9 کشور
  • امکان برخورداری از تحصیل رایگان در اروپا
  • مجموعه‌ای از مذاهب و آداب و رسوم مختلف

راه‌های مهاجرت به آلمان

  • دریافت ویزای کاری
  • دریافت ویزای تحصیلی
  • سرمایه‌گذاری و ثبت شرکت
  • ویزای جستجوی کار
  • ازدواج
  • پناهندگی در آلمان

سریع‌ترین راه‌های مهاجرت به آلمان

همانطور که در ابتدا نیز اشاره کردیم به چند طریق می‌توان به آلمان مهاجرت کرد. هر فردی بسته به شرایط و موقعیتی که دارد می‌تواند راه مناسب خود را برای مهاجرت به آلمان انتخاب کند. در ادامه به برخی از مهمترین روش‌های مهاجرت به آلمان خواهیم پرداخت.

اخذ ویزای کاری یا مهاجرت کاری به آلمان

با توجه به کمبود نیروی کار در آلمان، این کشور هر ساله 400 هزار نیروی کار متخصص پذیرش می‌کند بنابراین این یک فرصت استثنایی، برای بسیاری از افرادی است که قصد مهاجرت به آلمان را دارند و از طرفی در حرفه‌ای خاص متبحر و متخصص هستند. اما چه متخصصانی فرصت بهتری برای اخذ ویزای کاری آلمان را دارند؟

کشور آلمان در حال حاضر برای متخصصان در رشته‌های الکترونیک، الکتروتکنیک، صنایع، مکانیک،IT  و غیره ویزای جستجوی کار صادر می‌کند. به عبارت دیگر این کشور برای نیروهای متخصص با مدرک فنی و حرفه‌ای، نیرویی با تحصیلات آکادمیک، و یا حتی برخی نیروهای متخصص بدون مدرک تحصیلی و از طریق کارآموزی تخصصی آلمان ویزای کاری صادر می‌کند.

البته ناگفته نماند که اخذ ویزای کاری آلمان برای هر کدام از این موارد دارای شرایطی خاص می‌باشد برای مثال داشتن جاب آفر یا پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای آلمانی یا داشتن مدرک زبان آلمانی و... برخی از شرایط کار در آلمان به حساب می‌آیند.

در صورتی که می‌خواهید برای کار در آلمان اقدام کنید می‌توانید در مقاله ویزای کاری آلمان شرایط و اطلاعات کافی در این خصوص را به طور کامل مطالعه نمایید.

همانطور که گفتیم آلمان یک انتخاب عالی برای مهاجرانی است که به دنبال ارتقا کیفیت شغلی هستند. ویزای کار نوعی دیگر از ویزاهایی است که علاقه مندان به مهاجرت به آلمان آن را انتخاب می‌کنند. لازم نیست برای اجازه کار در آلمان درخواست جداگانه‌ای از اجازه اقامت در این کشور را ارائه دهید، می‌توانید هر دو را از طریق یک درخواست در اداره مهاجرت آلمان ثبت کنید. اکثر کارگران غیر اتحادیه اروپا نیز باید از سفارت یا کنسولگری آلمان در خارج از کشور ویزا بگیرند.

انواع مجوز کار در آلمان بر اساس شرایط و نوع شغل

مجوز کار عمومی: اگر شغلی در آلمان پیدا کرده‌اید که توسط یک تبعه اتحادیه اروپا نمی‌تواند پر شود، می‌توانید برای این نوع مجوز کار در آلمان، درخواست دهید. تا زمانی که برای این کار واجد شرایط هستید، نیازی به داشتن مهارت‌های خارق العاده ندارید.

مجوز کار با مهارت بالا: اگر یک کارگر ماهر با تجربه زیاد و درآمد بالا هستید، می‌توانید برای این نوع مجوز کار اقدام کنید.

کارت آبی اتحادیه اروپا برای آلمان: اگر حداقل حقوق متقاضی ۵۶۸۰۰ یورو یا تحت شرایطی ۴۴۳۰۴ یورو در سال باشد و یا بیکار باشد می‌تواند برای کارت آبی اتحادیه اروپا درخواست دهد.

مجوز کار برای فریلنسرها: اگر یک فریلنسر یا خود اشتغال هستید و می‌توانید ثابت کنید که مشتریان احتمالی دارید، می‌توانید برای این نوع مجوز نیز درخواست دهید.

مهاجرت به آلمان

کارگران خارجی واجد شرایط در آلمان

هر کسی که در آلمان کار پیدا می‌کند می‌تواند برای مجوز کار آلمان درخواست دهد، اما روند درخواست و الزامات بسته به اینکه از کجا آمده‌اید متفاوت است. بسته به ملیت، سه دسته واجد شرایط وجود دارد:

  • اتحادیه اروپا / منطقه اقتصادی اروپا / سوئیس
  • ایالات متحده آمریکا، کانادا، استرالیا، نیوزلند، اسرائیل، ژاپن یا کره جنوبی
  • سایر اتباع غیر اتحادیه اروپا

اگر قبل از ورود به آلمان نتوانستید در این کشور کار پیدا کنید، می‌توانید با اخذ ویزای جستجوی کار آلمان (Job Seeker Visa) به مدت 6 ماه به آلمان رفته و به‌دنبال کار بگردید. قبل از هر گونه اقدامی برای کار در آلمان بهتر است تمام شرایط، وضعیت قوانین کار و حقوق دستمزد در این کشور را بدانید و سپس اقدام نمایید.

اخذ ویزای تحصیلی یا مهاجرت تحصیلی به آلمان

شما می‌توانید از راه اخذ ویزای تحصیلی آلمان، قدم در راه مهاجرت به آلمان بگذارید. آلمان جز 5 کشور برتر دنیا در زمینه آموزش است. وجود دانشگاه‌های معتبر، سیستم آموزشی قوی، رابطه قوی اقتصادی و سیستم آموزشی، همه و همه باعث افزایش آمار مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل شده است.

تحصیل در آلمان در تمامی مقاطع ممکن است. مهاجرت تحصیلی به المان با هدف شرکت در دوره‌های فنی-حرفه‌ای و یا دوره‌های زبان نیز ممکن می‌باشد. دانشجویان در طول تحصیل در آلمان حق کار دارند و پس از اتمام تحصیلات هم می‌توانند به مدت 18 ماه در این کشور به‌دنبال کار بگردند.

اگر موفق به دریافت بورسیه تحصیلی در آلمان شوید بدیهی است که هزینه‌های زندگی در این کشور برای شما بسیار کاهش می‌یابد. یکی از مهم‌ترین شرایط مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل، داشتن پذیرش تحصیلی از یکی از دانشگاه‌ها یا مراکز آموزشی مورد تایید است.

برای اجازه کار در آلمان یا ادامه تحصیل در آلمان و اخذ پذیرش از دانشگاه‌های معتبر این کشور لازم است ابتدا تاییدیه مدرک تحصیلی فعلی خود را از این کشور دریافت کنید. برای این منظور می‌توانید ابتدا از طریق سایت آنابین آلمان و سپس سایت زاب آلمان اقدام نمایید.

دریافت تاییدیه آنابین هزینه‌ای نداشته و فقط کافیست رشته تحصیلی یا دانشگاه خود را در این سایت جستجو کنید. پس از دریافت تاییدیه آنابین بهتر است برای اخذ تاییدیه زاب نیز اقدام نمایید. برای این تاییدیه لازم تا فرم زاب آلمان را به همراه مدارک برای این کشور ارسال کنید. دریافت تاییدیه زاب به جهت ارسال مدارک شامل هزینه خواهد شد.

جزئیات بیشتر در خصوص این دو تاییدیه را به طور مفصل می‌توانید در مقاله‌های تاییدیه آنابین و زاب آلمان و راهنمای تصویری اخذ تاییدیه آنابین مطالعه نمایید.

ویزای دانشجویی آلمان

به طور کلی برای ورود به آلمان نیاز به اخذ ویزا دارید که برای آن باید در دفاتر دیپلماتیک آلمان در کشور مبدا درخواست خود را ارائه دهید. بسته به مدت و هدف اقامت شما استثناهایی برای کشورهای خاصی وجود دارد. یکی از محبوب‌ترین روش‌های مهاجرت به آلمان اخذ ویزای دانشجویی برای ورود به این کشور است. صدور ویزای دانشجویی برای سه دسته از متقاضیان صورت می‌پذیرد:

  1. دانشجویان بین المللی از اتحادیه اروپا، منطقه اقتصادی اروپا یا سوئیس:

    متقاضین این مناطق برای ورود به آلمان و تحصیل در آنجا نیازی به ویزا یا مدارک دیگر ندارند. با این حال، پس از ورود به آلمان، باید در اداره ثبت نام ساکنان محلی ثبت نام کنید. این همچنین تحت شرایط خاصی برای دانشجویان کشورهای دیگر که قبلا مجوز اقامت برای تحصیل در یکی دیگر از کشورهای اتحادیه اروپا را دارند اعمال می‌شود.

  2. دانشجویان بین المللی از کشورهایی که برای ورود، به ویزا نیاز ندارند:

    دانشجویان بین المللی از برخی کشورها برای ورود به آلمان نیازی به ویزا ندارند. در حال حاضر این کشورها عبارتند از: آندورا، استرالیا، برزیل، السالوادور، هندوراس، اسرائيل، ژاپن، کانادا، موناکو، سن مارینو، کره جنوبی و ایالات متحده آمریکا (آخرین به روز رسانی اوت ۲۰۲۱). با این حال اگر می‌خواهید بیش از سه ماه در آلمان تحصیل کنید، باید برای اجازه اقامت در آلمان اقدام کنید.
  3. دانشجویان بین المللی از کشورهای دارای ویزا برای تحصیل:

    همه دانشجویان سایر کشورها، در سراسر جهان برای تحصیل در آلمان نیاز به ویزا دارند. این بدان معناست که باید در کشور خود برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان اقدام کنند. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با ویزای تحصیلی آلمان می‌توانید با سفارت یا کنسولگری آلمان در کشور خود تماس بگیرید. آنها می‌توانند در مورد هر گونه سوالی در رابطه با روند درخواست ویزا به شما کمک کنند.  

طبق مطالعات اداره مهاجرت و پناهندگان آلمان (BAMF)، حدود ۵۴ درصد از دانشجویان خارجی در آلمان پس از فارغ التحصیلی خواهان ماندن در این کشور هستند.
توصیه می‌کنیم قبل از عزیمت، به موقع با نمایندگی دیپلماتیک آلمان در کشور خود مشورت کنید، زیرا برای هر اقدامی برای ماندن در کشور آلمان مقررات خاصی وجود دارد. به عنوان مثال اگر می‌خواهید مستقیما پس از تحصیل در آلمان، کار کنید. در نهایت برای ورود خود به مدارک یا الزامات دیگری نیز نیاز دارید.

سرمایه‌گذاری و ثبت شرکت در آلمان

یکی دیگر از راه‌های مهاجرت به آلمان سرمایه‌گذاری و ثبت شرکت در این کشور اقتصادی است.

بین کشورهای اروپایی، آلمان بهترین شرایط و موقعیت را برای سرمایه گذاری دارد. این کشور پایتخت اقتصادی اروپاست و با توجه به گستردگی روابط تجاری، امنیت اقتصادی و حمایت‌های دولتی، یکی از بهترین کشورها برای سرمایه گذاری و راه اندازی کسب و کار است.

حداقل هزینه مورد نیاز سرمایه‌گذاری در آلمان برای ثبت شرکت، 25000 یورو می‌باشد. با این میزان سرمایه شما می‌توانید یک شرکت با مسئولیت محدود در المان تاسیس نمایید که حداقل تعداد اعضای آن یک نفر است. نوع دیگری از شرکت‌های قابل تاسیس در المان شرکت سهامی است، که به حداقل سرمایه‌ای 50،000 یورویی نیاز دارد. امکان ثبت انواع دیگری از شرکت‌ها مانند تاسیس شعبه‌ای از یک شرکت اصلی خارج از آلمان، در خاک المان نیز وجود دارد که شرایط و ضوابط خود را دارا می‌باشد.

ثبت شرکت، استارتاپ و کارآفرینی از متداول‌ترین روش‌های سرمایه گذاری در آلمان هستند. برای اخذ ویزای سرمایه گذاری آلمان، مهم‌ترین شرایط داشتن سرمایه کافی و بیزینس پلن قوی برای شروع کسب و کار است.

نوع اقامتی که به سرمایه گذاران در آلمان داده می‌شود 3 ساله است. افراد تابعه هم می‌توانند به مدت 5 سال اقامت آلمان را بگیرند. پس از این مدت، اقامت موقت به دائم تبدیل می‌شود و در سال 8‌ام اقامت، حق شهروندی Citizenship آلمان به متقاضیان اهدا می‌شود.

مزایای ثبت شرکت در آلمان

  • امکان تجارت و معامله با کشورهای مختلف
  • اجازه باز کردن حساب بانکی در کل قاره اروپا
  • امکان تحصیل رایگان برای شخص، همسر و فرزندان زیر 18 سال
  • برخورداری از خدمات درمانی رایگان برای شخص، همسر و فرزندان زیر 18 سال
ثبت شرکت در آلمان

علاوه برثبت شرکت، کارآفرینان نیز فرصت مناسبی برای مهاجرت به آلمان خواهند داشت. اگر ایده شما به نفع کشور آلمان باشد و برای این کشور سودآور باشد، می‌توانید با دریافت ویزای خود اشتغالی به آلمان مهاجرت کنید. البته برای این منظور لازم است تا سرمایه کافی برای سرمایه‌گذاری بر روی ایده خود را داشته باشید.

با حفظ موقعیت خود به عنوان کارآفرین برای سه سال، می‌توانید بصورت نامحدود اجازه اقامت خود را تمدید کنید. این بدان معناست که پس از دریافت این اجازه، می‌توانید هر زمان از کشور خارج و یا به آن وارد شوید.

اخذ ویزای جستجوی کار در آلمان

همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم یکی از راه‌های مهاجرت به آلمان اخذ ویزای جستجوی کار است. اگر مهارت و تخصصی دارید برای ماندن و اجازه اقامت در آلمان باید یک کارفرما در آلمان برای خود بیابید.

درآمد متوسط یک مهندس در آلمان حدودا 30.000 تا 50.000 یورو در سال می‌باشد. به همین علت، دریافت این ویزا مورد نظر بسیاری از افراد است.

اگر پیش از ورود به آلمان موفق به این کار نشدید می‌توانید با دریافت ویزای جستجوی کار در آلمان به دنبال شغل و کارفرمای مناسب خود باشید. ویزای جستجوی کار به مدت 6 ماه صادر خواهد شد.

اگر متقاضی دارای سن مناسب، مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی و سابقه کار مرتبط با رشته تحصیلی خود باشد می‌تواند ویزای کار در آلمان را دریافت نماید.

بدیهی است که، تسلط بر زبان آلمانی یا انگلیسی نیز از شروط لازم برای دریافت این ویزا و در مرحله بعد یافتن کار مناسب است. لازم به ذکر است، شما با دریافت این ویزا و 4 سال کار کردن در آلمان می‌توانید به اقامت دائم این کشور دست پیدا کنید.

از دیگر مزایای ویزای کار آلمان آن است که، اگر درآمد شما بیش از 3000 یورو در ماه باشد واجد شرایط دریافت بلو کارت آلمان خواهید شد. از مزایای این کارت می‌توان به امکان کار، تحصیل و زندگی در اکثر کشورهای اتحادیه اروپا اشاره کرد. همچنین امکان اخذ اقامت دائم در مدت زمان کوتاه‌تری را برای فرد و خانواده‌اش ایجاد می‌کند.

مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج

یکی دیگر از راه‌های مهاجرت به آلمان، از طریق ازدواج با شخص تبعه المان است. به دلیل ازدواج‌های صوری انجام شده در سال‌های اخیر، این مورد باید به طور کامل به اثبات اداره مهاجرت آلمان برسد تا اجازه ورود به فرد داده شود.

در ابتدا لازم است که شخص تبعه المان اثبات نماید دارای درآمد کافی برای تامین زندگی خود و همسرش می‌باشد و برای تامین هزینه‌های زندگی خود نیازی به کمک‌های دولتی ندارد. از طرف دیگر طبق قانون ازدواج در آلمان، شخص متقاضی ازدواج با تبعه آلمان باید زبان المانی را حداقل تا سطح A1 فراگرفته باشد. پس از ازدواج و ثبت قانونی آن؛ متقاضی دریافت ویزا باید به سفارت آلمان در کشور خود مراجعه نماید و مدارک ثبت ازدواج و تقاضای خود را برای دریافت ویزای ازدواج ارائه کند.

پس از بررسی مدارک، صحت آن‌ها باید مورد تایید قرار گیرد. همچنین مدارک شغلی و درآمدی شخص آلمانی نیز باید کفایت نماید. سپس ویزای ازدواج صادر می‌شود. با صدور ویزای ازدواج آلمان، شما می‌توانید وارد کشور المان شده و در این کشور اقامت داشته باشید. همچنین امکان کار و یا تحصیل رایگان برای شما وجود دارد. ضمن آنکه با اقامتی 3 ساله در خاک آلمان، می‌توانید به اقامت دائم این کشور دست پیدا کنید.

پناهندگی در آلمان

بر اساس کنوانسیون مربوط به وضعیت پناهندگان، آلمان به افرادی که به دلیل نژاد، مذهب، ملیت یا تعلق به یک گروه خاص تحت پیگرد قانونی قرار دارند، پناهندگی اعطا می‌کند. این افراد می‌توانند مهاجرت به آلمان را راهی برای خود بدانند. از سال ۲۰۰۵، پناهندگان به رسمیت شناخته شده است و دولت آلمان برای رسیدگی به پرونده‌های پناهجویانی تفاوتی میان پناهجویان سیاسی و غیر سیاسی قائل نیست.

بر اساس قانون اساسی، دولت آلمان اجازه اخراج پناهندگان را ندارد چرا که در صورت اقدام یا قریب الوقوع بودن آن، قوانین حقوق بشر اتحادیه اروپا  نقض خواهد شد. ین سیاست که مانند یک کاتالیزور عمل می‌کند پیرو هجوم گسترده پناهندگان سوری پس از وقوع جنگ داخلی سوریه به کار گرفته شده است. 

مهاجرت به آلمان
مهاجرت به آلمان

اآلمان میزبان یکی از بزرگترین جمعیت تُرک خارج از ترکیه است. کردها ۸۰ تا ۹۰ درصد از کل پناهجویان ترک در آلمان را تشکیل می‌دهند در حالی که بقیه پناهجویان افسران سابق ارتش ترکیه، معلمان و دیگر انواع کارمندان دولتی هستند که پس از کودتای ژوئیه ۲۰۱۶ مهاجرت به آلمان را برگزیدند. در میان پناهندگان عراقی نیز حدود ۵۰ درصد کردها هستند. با اساس این آمار تقریبا ۱.۲ میلیون کرد در آلمان زندگی می‌کنند.

در سال ۲۰۱۵، دولت آلمان در پاسخ به تعداد نسبتا بالایی از درخواست‌های پناهندگی ناموفق از کشورهای بالکان (صربستان، آلبانی، کوزوو و مونته نگرو)، این کشورها را به طور رسمی (کاملا ایمن) اعلام کرد تا روند رسیدگی به آنها را سرعت بخشد.

اشخاصی که متقاضی مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی هستند، به محض ورود به آلمان باید خود را به عنوان پناهجو به مراجع قانونی آلمان همچون پلیس یا اداره ثبت معرفی کنند و درخواست پناهندگی خود را ارائه دهند. در طول رسیدگی به پرونده، پناهجویان در مراکز اقامت اولیه که توسط دولت آلمان تعیین می شود، اسکان داده می شوند. مدت زمان زندگی در این مراکز بسته به وضعیت تاهل، سن و درخواست ارائه شده بین 3 تا 6 ماه متغیر است.

در صورت پذیرفته شدن درخواست پناهندگی توسط مقامات آلمانی، پناهجویان مجوز اقامت سه ساله دریافت می کنند. اگر پس از گذشت این سه سال، وضعیت پناهجویان در کشور مبدا تغییر نکند، ویزای اقامت آنها تمدید خواهد شد. پناهجویان در طول اقامت در مراکز اولیه از حمایت های نقدی و غیر نقدی دولت آلمان برخوردار خواهند بود.

مهاجرت کاری به آلمان

انواع ویزا برای مهاجرت به آلمان

بسته به هدف شما از سفر به آلمان، انواع مختلفی از ویزاها برای شرایط شما صادر می‌شود. چه قصد سفر به آلمان داشته باشید، چه تحصیل و کار و یا حتی اقامت دائم، باید برای دریافت ویزا درخواست دهید.

در ادامه با رایج ترین ویزاهای آلمان آشنا می‌شوید.

 برای افرادی که می‌خواهند با هدف بازدید از دوستان یا اقوام خود وارد آلمان شوند یا صرفا از اماکن دیدنی و فرهنگی این کشور بازدید کنند.

در صورتی که یکی از افراد خانواده یا تمامی اعضای خانواده خود ساکن آلمان هستند، می‌توانید با این ویزا به آنها ملحق شوید.

این ویزا فرصتی است برای افرادی که می‌خواهند در آلمان به دنبال کار بگردنند.

مناسب برای افرادی است که مایلند تنها با هدف شرکت در دوره زبان یا ادامه تحصیل در یک موسسه آموزشی در آلمان وارد کشور شوند.

شامل کسانی می‌شود که می‌خواهند در آلمان مشغول کار شوند.

برای تاجرانی که باید در مدت ۶ ماه با هدف ایجاد تجارت برای مدتی بیش از ۹۰ روز در آلمان بمانند.

برای تعداد بسیار محدودی از اتباع جهان سومی که جهت منتظر ماندن برای پرواز بعدی برای رسیدن به مقصد نهایی خود در یکی از فرودگاه‌های آلمان متوقف می‌شوند، صادر می‌شود.

برای دانشمندان یا محققانی که توسط یک موسسه برای انجام یک مطالعه یا تحقیق دعوت شده‌اند.

ویزایی است که به اتباع کشورهای جهان سوم فرصت شرکت در دوره آموزشی یا کارآموزی را می‌دهد.

به منظور اجازه ورود افراد خارجی با بیماری‌ها و شرایط پزشکی مختلف برای ورود به آلمان و انجام درمان ایجاد شده است.

برای افرادی که قصد دارند در یک نمایشگاه تجاری یا نمایشگاه شرکت کنند.

ویزا برای رویدادهای فرهنگی، خدمه فیلم، ورزشی و مذهبی؛ برای افرادی که قصد دارند با هدف شرکت در یک رویداد فرهنگی، ورزشی و مذهبی یا به عنوان بخشی از یک گروه فیلم وارد آلمان شوند.

قوانین و مقررات مهاجرت به آلمان در سال 2022

  • شهروندان اتحادیه اروپا:

قوانین جا به جایی آزاد کارگران اتحادیه اروپا مستلزم آن است که همه شهروندان کشورهای عضو اتحادیه اروپا بدون توجه به اینکه شهروند کدام کشور هستند، حق درخواست و دریافت کار در آلمان را داشته باشند. این قوانین اساسی برای آزادی رفت و آمد در ماده ۳۹ معاهده اتحادیه اروپا آمده است.

  • مهاجرت شهروندان از بیرون اتحادیه اروپا:

مهاجرت به آلمان به عنوان یک شهروند خارج از اتحادیه اروپا، به کارگران ماهر یا با تحصیلات عالی و خانواده درجه یک آنها محدود می‌شود. در آوریل ۲۰۱۲، قانون کارت آبی اروپا در آلمان اجرا شد که به شهروندان خارج اتحادیه اروپا امکان دسترسی آسان‌تر به کار و زندگی در آلمان را می‌دهد.

اگر چه از آن زمان تا کنون استقبال از این طرح به طور پیوسته افزایش یافته است (صدور حدودد ۲۷۰۰۰ کارت آبی در سال ۲۰۱۸)، اما میزان استفاده از آن بسیار اندک است. همچنین برای خوداشتغالی در آلمان نیز ملزم به سرمایه گذاری اولیه ۲۵۰۰۰۰ یورویی و ایجاد حداقل ۵ شغل می‌باشند.

  • مهاجرت کارگر ماهر ۲۰۱۹:

در سال ۲۰۲۰ در واکنش به قانون مهاجرت کارگر ماهر ۲۰۱۹ مقررات جدیدی وضع شد که بر اساس آن در صورت واجد شرایط بودن جهت اخذ ویزا، متقاضیان باید گواهی رسمی صلاحیت حرفه‌ای خود را از یک مرجع به رسمیت شناخته شده توسط دولت آلمان دریافت کنند. علاوه بر این، متقاضی باید شرایط صلاحیت زبان را نیز برآورده کرده و از کارفرمای احتمالی خود اظهارنامه دریافت کند.

اخذ ویزای تحصیلی به آلمان

اخذ تابعیت در آلمان

فردی که به آلمان مهاجرت کرده است می‌تواند شهروند آلمان شود. مسیر استاندارد شهروندی به عنوان حق تابعیت شناخته می‌شود. در این فرآیند، زمانی که متقاضی معیارهای خاصی را برآورده می‌کند، حق دارد شهروند آلمان شود. تصمیم نهایی در خصوص حق تابعیت آلمان منوط به قضاوت یک مقام دولتی نیست و در مقابل نیاز به برآورده شدن این موارد دارد:

  • مقیم آلمان
  • دارای عدم سوء پیشینه
  • قادر به صحبت کردن به زبان آلمانی (در سطح B1)
  • ادای سوگند وفاداری به دموکراسی و قانون اساسی آلمان
  • قبولی در آزمون شهروندی
  • آماده انصراف از تمام تابعیت‌های قبلی باشند، مگر اینکه متقاضی شامل معافیت باشد. (موارد معافیت در ادامه ذکر شده است.)
  • دارای حداقل اقامت قانونی 8 ساله در آلمان. (در صورت گذراندن دوره Integrationskurs باید دارای اقامت 7 ساله باشند)
  • از خدمات رفاهی به عنوان منبع اصلی درآمد استفاده نکرده باشند. (به استثناء افرادی که قادر به کار کردن نیستند مانند مادران مجرد)

آزمون شهروندی:
این آزمون دانش فرد را از قانون اساسی آلمان، حاکمیت قانون و مفاهیم اساسی دموکراتیک را مورد آزمایش قرار می‌دهد. همچنین شامل بخشی از قانون اساسی ایالت فدرالی است که متقاضی در آن اقامت دارد. آزمون شهروندی یک آزمون اجباری است مگر اینکه متقاضی بتواند معافیت‌هایی مانند بیماری، از کارافتادگی یا کهولت سن را درخواست کند.

شخصی که تمامی این معیارها را برآورده نمی‌کند، می‌تواند همچنان تا زمانی که حداقل شرایط خاص برآورده شود برای تابعیت آلمان از طریق اخذ تابعیت اختیاری (Ermessenseinbürgerung) درخواست دهد.

همسران و شریک‌های زندگی شهروندان آلمانی تنها پس از ۳ سال اقامت (و دو سال ازدواج) می‌توانند تابعیت آلمان را اخذ کنند. تحت شرایط خاصی به کودکانی که پس از سال ۱۹۹۰ در خاک آلمان متولد می‌شوند، به طور خودکار تابعیت آلمان اعطا می‌شود و در بیشتر موارد، تابعیت کشور محل تولد والدین خود را نیز دارند. درخواست برای تابعیت از خارج آلمان نیز تحت شرایط خاصی امکان پذیر هست که البته نسبتا نادر می‌باشد.

هزینه مهاجرت به آلمان

راحترین راه مهاجرت به آلمان

شرایط مهاجرت به آلمان

معافیت‌هایی که انصراف از تابعیت قبلی را غیر ممکن می‌کند:

  • متقاضی شهروند یکی دیگر از کشورهای اتحادیه اروپا یا سوئیس باشد.
  • متقاضی پناهنده است و قانون کنوانسیون مربوط به وضع پناهندگان ۱۹۵۱ شامل وی باشد.
  • متقاضی از کشوری است که رهایی از تابعیت آن غیرممکن یا بسیار دشوار باشد (مانند الجزایر، برزیل، ایران، لبنان، مراکش، سوریه، تونس).
  • انصراف از تابعیت سابق باعث آسیب اقتصادی جدی به متقاضی شود. یک مثال معمولی این است که فرد نتواند داراییش را در کشور مبدا به ارث ببرد.
تابعیت و مهاجرت به آلمان

سوالات متداول درباره مهاجرت به آلمان

بله، البته شرایط استثنایی ممکن است وجود داشته باشد. برای مثال برنامه نویسان که به اقتضای کارشان نیاز به آشنایی با زبان آلمانی ندارند.

خیر، متقاضیان باید ابتدا دوره کالج را بگذرانند و سپس وارد دانشگاه شوند.

بله، در مقطع ارشد و دکتری امکان پذیر می‌باشد.

در برخی موارد بله؛ اما به طور کلی پیشنهاد می‌شود تاییدیه زاب را دریافت نمایید.

بله، تنها هزینه‌های جانبی مانند بیمه را باید پرداخت کنید.