ویزای تحصیلی چیست؟
- اکتبر 28, 2020
- 16:41
ویزای تحصیلی همانطور که از نامش پیداست، دریافت ویزا بابت ادامه تحصیل در خارج از کشور است. از آنجا که برای ورود به هر کشور باید مجوز و مدارک معتبر ارائه شود، متقاضیان میبایست با تهیه و تحویل این مدارک مورد نیاز، اقدام به ارسال درخواست مجوز جهت ورود به کشور مورد نظر نمایند. ویزای تحصیلی مجوز ورود متقاضیان به کشور مقصد بوده که با هدف ادامه تحصیل صادر میشود.
امروزه با افزایش تقاضای مهاجرت به کشورهای پیشرفته جهان و به دنبال آن افزایش سخت گیری این کشورها به متقاضیان از یک طرف و به دلیل وجود راه و روشهای متنوع رسیدن به این هدف از طرف دیگر، اخذ ویزای تحصیلی به محبوب ترین و پرطرفدارترین روشها برای داشتن یک زندگی بهتر و ایده آل تبدیل شده است.
از همین رو انتخاب کشور هدف رابطه مستقیمی با شرایط تحصیلی و اقتصادی متقاضی دارد. کشورهایی نظیر فرانسه و آلمان با کاهش شهریهها به کمترین حد ممکن (نزدیک به رایگان)، امکان سهولت تحصیل در این کشورها را فراهم نموده و بعد اقتصادی آن را هموار کردهاند.
هر چند کاهش هزینه تحصیل، بخشی از دغدغههای متقاضیان را نیز کاهش داده اما متقاضیان تحصیل در این کشورها نیاز به اثبات تمکن مالی قابل توجهی برای ارائه به سفارت و اخذ ویزا دارند. در طرف دیگر گرچه کشورهایی مانند هند و کانادا شهریههای نسبتا بالایی از دانشجویان بین المللی اخذ میکنند ولی شرایط سنجش علمی بهتری نسبت به دیگر کشورهای میزبان دانشجویان خارجی فراهم آورده اند.
به طور کلی کشورهای کانادا و فرانسه تبدیل به مقاصد بسیار دلپذیرتری برای مهاجران تحصیلی شدهاند که از آن میان کانادا به دلیل استانداردهای بالای آموزشی، تنوع قومی و امکان اشتغال پس از تحصیل بهترین گزینهی مهاجرت تحصیلی برای دانشجویان ایرانی به شمار میآید.
مدت زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه
اخذ ویزای تحصیلی در شرایط کرونا
با شروع همه گیری ویروس کرونا، تغییرات بزرگی در سبک زندگی مردم جهان ایجاد شد. یکی از این تغییرات محدودیت رفت و آمد بین شهرها و کشورها بود که صدور انواع ویزای کشورها را به حالت تعلیق درآورد. در این شرایط یکی از گروههایی که تحت تاثیر قرار گرفتند دانشجویان و مهاجران بین المللی بودند. با بسته شدن مرزها و عدم صدور ویزا، برنامه تحصیلی دانشجویان نیز دستخوش تغییر شد.
برخی کشورها نیز همچون کانادا امکان تحصیل آنلاین را برای دانشجویان فراهم کردند تا به آموزش آنها لطمه و خللی وارد نشود. رفته رفته با بهبود شرایط در ماه اکتبر و نوامبر سال گذشته و با رعایت پروتکلهای بهداشتی، مرزهای کشورها مجددا باز شده و دانشجویان بینالمللی اجازه سفر به سایر کشورها را پیدا کردند.
با آغاز سال ۲۰۲۱ و شروع واکسیناسیون در بسیاری از کشورهای جهان، دورنمای مثبتی برای بهبود اوضاع دیده میشود. در حال حاضر ویزاهای تحصیلی مجددا در حال صدور است و دانشجویان پس از ورود به کشور مقصد، به مدت حداکثر دو هفته باید در قرنطینه اجباری به سر ببرند. با همه این اوصاف برخی دانشگاهها نیز در بعضی مناطق جهان همچنان در حالت تعلیق بوده و آموزش به صورت آنلاین ادامه دارد.
مزیتهای اخذ ویزای تحصیلی
- موقعیت شغلی
با اخذ ویزای تحصیلی و اجازه تحصیل (یا study permit، مجوزی که در فرودگاه کشور مقصد با در دست داشتن ویزای تحصیلی به متقاضی تحویل داده میشود) در بعضی از کشورها امکان فعالیت شغلی به صورت پاره وقت را خواهید داشت.
برای مثال در کشور کانادا اجازه کار حین تحصیل برای دانشجویان هفتهای ۲۰ ساعت میباشد که میتواند اموری تحت عناوین کارهای دانشجویی، کارهای عمومی، کارهای خدماتی و … را بدون محدودیت نوع شغل و بر اساس توانایی و یا تجربی قبلی انجام دهند. از طرفی هم دانشجویان میتوانند با انتخاب کالج به جای دانشگاه پس از اتمام دوره، بطور مستقیم و بدون دغدغه وارد بازار کار شوند.
- آموزش عالی
آموزش عالی یکی از مهم ترین دلایلی است که افراد را تشویق به اقدام برای دریافت ویزای تحصیلی میکنند؛ عموما افراد جوان تر، تحصیلات خارج از کشور را در زمینهای دنبال میکنند که در کشورشان در دسترس نبوده و یا دانشگاههایی خارج از کشور به صورت پیشرفته تر و با امکانات بهتر و یا مدرک معتبرتری نسبت به کشور خودشان ارائه میدهند.
در هر مقطعی که در خارج از کشور ادامه تحصیل دهید، شرایطی برایتان محیا خواهد شد که بتوانید اقامت خود را به طور نامحدود تمدید نمایید. مهاجرت تحصیلی فرد را قادر میسازد تا علاوه بر اخذ مدرک بین المللی و معتبر، مهارت زبانی خود را تقویت و زندگی در محیط جدید را تجربه کرده و با اقلیم و فرهنگهای مختلف آشنا شود.
- افزایش کیفیت زندگی
انسان از زمان تولد تا پایان زندگی به دنبال کشف تجربیات جدید بوده است تا بتواند روند زندگی خود را بهبود بخشیده و برای خود، خانواده و جامعه مفیدتر باشد، لذا مهاجرت به یک کشور مدرن و پیشرفته باعث میشود تا فرد سطح بالاتری از کیفیت زندگی را تجربه کرده و از امکانات به روز جامعه لذت ببرد. با اخذ ویزای تحصیلی و در ادامه اقامت در یک کشور توسعه یافته راه را برای دستیابی به بالاترین سطوح کیفیت زندگی را هموار نمایید.

مراحل اخذ ویزای تحصیلی
- عقد قرارداد
- ارسال مدارک مورد نیاز
- دریافت مدارک و بررسی آن توسط کارشناس شینو
- ارسال لیست دانشگاههای مطابق با شرایط متقاضی
- ارسال درخواست به دانشگاههای مورد نظر
- صدور نامه پذیرش از جانب دانشگاه
- ارسال مدارک جهت اخذ ویزای تحصیلی
- ارسال نتیجه درخواست ویزا به متقاضی
عوامل موثر بر نتیجه در خواست ویزای تحصیلی
به غیر از مدارک و شرایط الزامی و ضروری برای ویزای تحصیلی، عواملی وجود دارند که میتواند در پذیرش و یا ریجکتی ویزا تاثیرگذار باشند.
- تمکن مالی
تمکن مالی یکی از مهمترین عوامل است. فرد باید بتواند اثبات کند که توانایی پرداخت هزینه تحصیل و زندگی خود (و یا همراهان خود) را برای حداقل یک سال آینده دارد. از طرفی ارائه تمکن مالی بسیار بالا نیز ممکن است ریسک ویزا را بالا ببرد و این فرض را برای آفیسر سفارت (افسر یا کارشناسی که پرونده متقاضی را بررسی میکند) ایجاد کند که فرد پس از تحصیل، قصد برگشت به کشور خود را ندارد.
- معدل و سابقه تحصیلی
معدل و سابقه تحصیلی در درجه بعدی اهمیت قرار دارند. معدل بالا میتواند تضمینی باشد بر اثبات میزان فعالیت علمی متقاضی تحصیل در کشور مقصد. همچنین اگر فرد اعلام کند که از دانشگاه انصراف داده یا در کشور خود نتوانسته نمرات خوبی را کسب کند، این سوال را برای افسر پرونده پیش میآورد که اگر فرد در کشور مادری خود موفق به اخذ نمرات مناسب نشده است آیا میتواند در کشوری دیگر با موفقیت به تحصیل بپردازد؟
- شرایط دانشگاه
شرایط دانشگاه مورد نظر نیز بسیار مهم است. متقاضیان بسیاری دیده شدهاند که ضمن داشتن نامه پذیرش از دانشگاهی که به سادگی به دانشجویان خارجی نامه پذیرش ارائه میکند، ریجکت میشوند. لذا هرچه کیفیت، اعتبار و رتبه دانشگاه مورد نظر بهتر و بالاتر باشد، احتمال اخذ ویزای تحصیلی نیز بالا میرود.
- افسر سفارت
اگر افسر سفارت قانع نشود که شما پس از تحصیل به کشور خود باز خواهید گشت، درخواست صدور ویزای شما را رد کرده و اصطلاحا ریجکت میشوید. پس میبایست با ارائه مدارک محکم او را قانع کنید که با اتمام مجوز تحصیل خود در کشور مقصد، به کشورتان بازگشته و به طور غیر قانونی در آن کشور نخواهید ماند.
- انگیزه نامه
انگیزه نامه حاوی اطلاعاتی است که شما در آن دلایل خود برای تحصیل در کشور مقصد و سپس باز گشت به کشور خود را تشریح میکنید. بنابراین اگر دلایل شما افسر مربوط به بررسی پرونده درخواست ویزای شما را قانع نکند، احتمال ریجکت درخواست شما افزایش مییابد.
پیشنهاد مطالعه: دورههای تحصیلی در کانادا

مدارک مورد نیاز
- پاسپورت
- انگیزه نامه
- مدارک تحصیلی گذشته به خصوص اخرین مقطع
- توصیه نامه
- تمکن مالی و گردش حساب
- مدرک زبان
شرایط اخذ ویزای تحصیلی
نخستین شرط درخواست ویزای تحصیلی، دریافت نامه پذیرش از موسسه یا دانشگاهی در کشور مقصد است. این نامه حاوی اطلاعاتی از جمله رشته و گرایش تحصیلی، تاریخ شروع و میانگین مدت تحصیل، میزان شهریه و یا حتی شماره دانشجویی میباشد که میبایست همراه با سایر مدارک به سفارت ارائه شود که مجوز تحصیل در خاک کشور میزبان نیز بر اساس آن صادر میشود.
افرادی که برای تحصیل در خارج از کشور اقدام میکنند، با توجه به دانشگاهی که از آن پذیرش گرفتهاند، هزینههای تحصیل و زندگی را پیش رو خواهند داشت. این افراد باید با ارائه مدارک مستند سفارت را نسبت به تأمین این هزینهها (به صورت شخصی یا بورسیه) در دوران تحصیل متقاعد کنند. یکی از مدارک تمکن مالی، اثبات تأمین هزینههای یک سال تحصیل و زندگی در کشور مورد نظر بر اساس واحد پولی همان کشور بوده و میتواند معادل ریالی آن در حساب شخص یا پشتیبان مالی وی باشد.
متقاضیان تحصیل در خارج از کشور به نسبت دانشگاهی که پذیرش گرفتهاند، باید از میزان قابل قبولی دانش زبان برخوردار باشند و حتی در برخی موارد علاوه داشتن مدرک زبان (مانند آیلتس یا تافل) موظف به شرکت در مصاحبه آنلاین هستند.
یکی از شرایط اخذ ویزای تحصیلی نداشتن سن بالا یا به عبارتی، نداشتن فاصله زیاد بین فارغ التحصیلی و پذیرش از دانشگاه مقصد است. البته بیشتر دانشگاهها محدودیتی برای ادامه تحصیل به ویژه در مقاطع تحصیلات تکمیلی قائل نمیشوند.
هزینه تحصیل در خارج از کشور
دانشگاههای معتبر جهان که مورد تأیید وزارت علوم ایران هم هستند، اغلب به دو دسته دولتی و خصوصی تقسیم میشوند. دانشگاههای کشورهایی مانند فرانسه و آلمان اغلب دولتی بوده و به زبان فرانسوی و آلمانی میباشند که شهریه این دانشگاهها حدودا ۲۰۰۰ یورو در سال خواهد بود؛ در مقابل دانشگاههای انگلیسی زبان در این کشورها خصوصی بوده و شهریه بالاتری (بسته به کیفیت دانشگاه تا ۲۰۰۰۰ یورو در سال) نسبت به دانشگاههای دولتی خواهند داشت.
دانشگاههای کشورهای هند و کانادا که عموما انگلیسی زبان هستند نیز با توجه به اعتبارشان که بین المللی بوده و مورد تأیید وزارت علوم ایران هم هستند، شامل دانشگاههای دولتی و خصوصی میباشند که شهریههای آن ها برای دانشجویان خارجی بر اساس شهریه ی خصوصی (به طور متوسط ۱۰۰۰۰ دلار آمریکا برای دانشگاههای هند و حدود ۱۵۰۰۰ دلار کانادا در سال برای دانشگاههای کانادا) محاسبه میگردد. این ارقام جدا از هزینههای اپلای، سفارت و … است که توسط دانشجو باید پرداخت گردد.
از آنجا که کانادا کشوری دو زبانه است، دروس و دورهها در دانشگاههای کانادا به یکی از دو زبان انگلیسی یا فرانسه تدریس میشود. اگر متقاضی اخذ ویزای تحصیلی کانادا برای تحصیل در یک دانشگاه انگلیسی زبان هستید، آیلتس توسط تمام دانشگاههای انگلیسی زبان پذیرفته میشود. برای تحصیل در دانشگاه فرانسوی زبان، مدرک TEF بیشترین کاربرد و استفاده را دارد.
در صورت نبودن وقفه بین تحصیل، کار و وجود سابقهی کاری، افراد حداکثر تا سن ۳۷-۳۸ میتوانند پذیرش شوند.
پاسپورت، انگیزه نامه، مدارک تحصیلی به خصوص اخرین مقطع تحصیلی، توصیه نامه، تمکن مالی و گردش حساب و مدرک زبان مدارکی هستند که برای اخذ ویزای باید همراه خود داشته باشید.
دیگر مقالات ما


هزینه اخذ ویزای تحصیلی فرانسه
دغدغه و سوال اصلی متقاضیان تحصیل در فرانسه که در جلسات مشاوره شینو به تکرار از ما میپرسند: میزان هزینه


سلپپ یا آیلتس؟ کدام یک برای اخذ ویزای کانادا بهترند؟
یکی از مهمترین مدارکی که برای مهاجرت به آن نیاز خواهید داشت، مدرک زبان است. اهمیت دانش زبان به قدریست


اجازه تحصیل یا Study permit چیست؟
اجازه تحصیل یا Study permit یک سند است که دولت کانادا آن را صادر میکند که اجازه میدهد اتباع خارجی


کدام شهر در کانادا برای مهاجرت شما مناسب است؟
مهاجرت به کانادا یک هدف عالی است. در کشوری که با مساحت تقریبی ۱۰ میلیون کیلومتر مربع در رتبه دوم


خرید خانه در کانادا
خرید اولین خانه در کانادا قسمت مهمی از مهاجرت میباشد. وضعیت شما به عنوان یک تازه وارد عملا فرقی در


مراحل اداری و ملاحظات مالی کار در کانادا
کانادا کشوری باز و فراگیر است که طیف گستردهای از فرصتهای شغلی را به مهاجران ارائه میدهد. هرچه اطلاعات بیشتری